Nagel regulatie

Nagel regulatie of nagelbeugeltechniek kan worden toegepast bij ingegroeide nagels bij een bolle vorm en sommige typen tunnelnagels. Het is de enige methode om de groei van de nagel te reguleren, de druk te verminderen en eventuele pijn te verlichten of op te lossen.

Voetzorg Rijnstad nagelregulatie nagelbeugel

U heeft of krijgt nagel regulatie met een nagelbeugel?

De geplaatste beugel /spangen mag geen pijn doen. Daarom is het van belang dat u regelmatig controleert op drukplekjes en irritatie. Heeft u een verminderd gevoel of geen gevoel meer in uw voeten? Laat dan iemand anders uw huid controleren op roodheid.

Maakt u gebruik van nagellak en wilt u de nagellak verwijderen? Gebruik dan een nagellakremover zonder aceton. Aceton kan namelijk het materiaal waarmee de beugel /spange vastzit aantasten. Laat de geplaatste beugel of spange los is er een druk plekje? Maak dan direct een afspraak met uw pedicure.

Vergeet uw controle afspraak niet met uw pedicure.

Voetzorg Rijnstad nagelregulatie

U maakt een week na het plaatsen van uw beugel of spangen een controleafspraak. Vervolgens maakt u voor iedere zes weken een nieuwe afspraak. Bij het ontstaan van roodheid of klachten de spangen of beugel direct verwijderen.

Laat de geplaatste beugel of spange los of is er een druk plekje?

Maak dan direct een afspraak met uw pedicure.

Gaat u op vakantie? Laat dit uw pedicure weten zodat zij maatregelen kan treffen voor een extra controle of verzegeling van de geplaatste spange of beugel

Wanneer is nagel regulatie door nagelbeugel niet mogelijk?

Heeft u last van de volgende verschijnselen dan is nagel regulatie door middel van een nagelbeugel niet mogelijk;

Andere therapieën

Nagel reparatie

U heeft een kapotte nagel

Orthese techniek

Ontlasten van drukplekken

Vilttherapie

Directe ontlasting drukplek